21 de setembre, 2007

APRENDRE A FER BLOGS

Un blog ve a ser un diari personal on hi comuniques les teves impressions i alhora pots admetre comentaris d'altres o bé pots invitar gent a què intervingui però sense que pugui modificar el contingut del que has escrit. Els seus continguts poden ser textos, fotografies o audios. Els comentaris sempre són escrits.
En tot blog hi ha d'haver un títol, entrades o posts, menús, perfil, arxiu, categories o etiquetes i enllaços. El títol va la part superior i les altres característiques a un costat. A la part inferior del text hi va la data i hora i els comentaris que s'hi vagin afegint.
S'ha de tenir en compte que el disseny sigui adequat per poder ser usat amb facilitat per a qui vagi destinat (usabilitat). Els menús han de ser estructurats de manera clara i amb títols curts.S'ha de procurar que els textos no siguin excessius ni carregats de fotografies ni audios i que les lletres siguin clares i els fons, adients.
Per fer un blog, s'ha d'anar a blogger.com. Allà et demanen una adreça de correus electrònic i una contrasenya de més de 8 caràcters. S'ha de donar una URL i elegir el nom del bloc. Es clica crear un blog i ja et surt un requadre per posar el nom del blog i un espai per anar-hi escrivint. Hi ha una petita etiqueta que t'invita a que vegis com et queda. Si hi estàs conforme, una altre etiqueta,més avall, t'invita a publicar l'entrada. Llavors pots veure el blog, amb la seva distribució,aspecte, colors de les lletres o la seva mida, cosa que es poden modificar

3 comentaris:

Marisa i Simeó ha dit...

m'agrada la lletra doncs es llegeix amb facilitat i el text s'enten molt bé

hanna ha dit...

Soc hanna del casal de cabrera d'anoia.Si mires el nostre blog del casal veuras les coses que fem.Fins d'aviat hanna

Anònim ha dit...

Que havia d'escriure una breu notícia a comprar a les gràcies per tots els suggeriments fantàstiques que està posant en aquest lloc web. La meva recerca d'Internet ha prolongat en el final del dia es reconeix amb detalls fiables i tècniques per al comerç amb els meus companys de treball. M'agradaria afirmar que diversos de nosaltres els lectors són realment seriosament la sort de viure en un lloc important en les persones molt diverses, amb excel · lents indicadors perspicaç.